Comunitat Internacional de l'Arca


Totes les Comunitats de l'Arca arreu del mon pertanyem a la Federació Internacional de Comunitats de L'Arca, fundades per Jean Vanier.

Podeu trobar informació a la web internacional: www.larche.org
La Federació agrupa  131 comunitats i està arrelada en els cinc continents. 
La participació dins la Federació aporta a les persones amb discapacitat intel·lectual, als educadors i voluntaris, una visió molt més àmplia de la realitat d’aquest col·lectiu i una solidaritat entre les diferents comunitats. Les trobades internacionals, els intercanvis i materials publicats des dels diferents països, aporten una gran riquesa cultural i relacional molt important.


Identitat i Missió (Comunitats de l’Arca)

La nostra identitat

Junts, tinguem o no una discapacitat intel·lectual, compartim la nostra vida en comunitats dins d’una federació internacional.

Les relacions mútues i la confiança en Déu són el cor del nostre compromís.

Afirmem el valor únic de cada persona i la necessitat els uns dels altres.

La nostra missió

Donar a conèixer els dons de les persones amb discapacitats que han estat revelats mitjançant una convivència transformadora.

Acceptar el compromís des de les nostres diverses cultures, per treballar junts cap a una societat més humana.

Fer comunitat, inspirant-nos en els valors essencials de la nostra història, per respondre a les necessitats canviants dels nostres membres.


VIDEO "¿Porqué el fuerte necesita al debil?": http://www.youtube.com/embed/0NOX_UPSyJw


A partir de julio 2015, EL ARCA INTERNACIONAL, ha obtenido el estatus consultativo especial en ECOSOC, es el organismo de la ONU que promueve el desarrollo social y económico. De ahora en adelante, El ARCA se beneficiará porque será consultada en lo que concierne a la discapacidad, que es un dominio prioritario para la ONU, desde que en 2006 se ratificó la Convención relativa a los derechos de las personas con discapacidad.
Este reconocimiento oficial por la ONU, abre las puertas para que el ARCA pueda explorar nuevas vías de colaboración con otras ONG que trabajan sobre condiciones de discapacidad. Nuestro papel especifico será aumentar la visibilidad de personas con una deficiencia intelectual que el Arca promueve desde hace 50 años, dando a conocer los talentos excepcionales a través de la vida compartida en 147 comunidades en todo el mundo.
El Arca está muy agradecida con la ONU por el reconocimiento a nuestra experiencia y espera con interés trabajar juntos de manera constructiva en beneficio de muchas personas con talento que, a pesar de grandes avances en muchos países, figuran a menudo entre las personas más desfavorecidas del planeta.http://www.larche.org/united-nations-welcomes-larche/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada