30 d’octubre 2015

ENTREVISTA AL TALLER DE PLANTES AROMÀTIQUES i DE JARDINERIA

El grup que preparem el blog encetem una nova activitat, les entrevistes. Ens hem proposat fer de reporters i anirem visitant els nostres companys del Centre Ocupacional per esbrinar què fan i com són les activitats que porten a terme.

D’aquesta manera us aproparem a les nostres tasques quotidianes.


Avui comencem amb una entrevista al Taller de Plantes Aromàtiques i Jardineria que està dividit entre dimecres i dijous:

¿Qué haceis en este Taller?  El dia de jardineria preparem la terra, plantem, reguem i tenim cura de les plantes.
Netegem, tallem i esmicolem les fulles i flors de diferents plantes aromàtiques. També recollim llavors per plantar. Avui estem treballant amb la menta, el fonoll i el romaní, i hem posat a assecar els farcellets d’herbes per cuinar.
Aprenem a reconèixer-les i per a què serveix cada planta: el romaní, la tarongina, la maria lluïsa, la farigola, la menta, l'orenga, la sajolida, el marduix.

Per a què serveixen les plantes aromàtiques? Per a fer infusions, cuinar, perfumar... són un ingredient dels coixins terapèutics (que, per cert, estan cosits en el taller de costura. Entre tots ho fem tot!).

¿Quien hace este Taller? Els dimecres la Rosa G, el Xavi, el Jordi P i la Montse. I els dijous La Montse, l’Antonio i la Carmen, amb la Roser.

Què us agrada més de fer aquest taller? Netejar plantes, treure fulles i esmicolar-les. També ens agrada el tacte i l’olor que se sent per tot arreu.

Des de quan feu aquest taller? Deu fer uns 3 anys que vàrem començar amb els coixins terapèutics i ens hem anat animant a fer noves coses.

Què fareu amb tot el que elaboreu? En fem els coixins terapèutics, bossetes pels armaris, bosses d’herbes per infusions, farcellets. Ens serveixen per a fer regals, pel nostre consum i per portar a les fires per quan muntem la paradeta i també formen part dels articles de la nostra BOTIGUETA



SOM EL FRUIT DE LA LLAVOR D'AHIR TOT PLANTANT LLAVORS PER AL DEMÀ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada