07 de febrer 2017

VISITA A LA COMUNITAT DE TOLOUSE

Els passats 17, 18 i 19 de gener les Responsables de Voluntariat de les Comunitats de Moià i de Tordera, la Laura i l’Andrea, vam anar a Touliouse, a visitar la Comunitat de l’Arche en Pays Toulousain, que està situada a la població de Blagnac, a tocar de Toulouse.




Capella 
Ens vam reunir amb la Florence, la Responsable d’Assistents d’aquella Comunitat. Vam quedar encantades per la seva hospitalitat i per tot el que ens van ensenyar.

Es una Comunitat jove, fa 5 anys que va començar. Tot és nou. Està formada per 3 llars, un centre ocupacional i un centre especial de treball. Tenen fins i tot un restaurant, atès també per persones amb discapacitat obert al públic, allà dinen totes les persones de la Comunitat de dilluns a divendres.
Els menús boníssims, a base de verdures que recullen en els seus mateixos horts, on hi disposen d’hivernacles. La verdura excedent la venen en els mercats locals.







Els tallers també són molt amples, el que els permet fer diversitat d’activitats.

Expositor amb arrecades fetes amb plàstic
El govern francès és molt exigent amb els requisits que han de complir tots els espais, però, alhora, dona moltes ajudes econòmiques a aquest tipus d’organitzacions. La Comunitat també disposa d’una gran xarxa d’amics que col·labora regularment.
Vam poder conèixer els voluntaris de llarga estada. Vam convidar tothom a fer-nos una visita.
Us deixem unes quantes fotografies del que vam viure aquests dies.

Activitats amb telars i llanes

Activitats amb pintura






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada