29 de maig 2013

SETMANA DEL AVETS del 27 de Maig al 2 de Juny


Durant aquesta setmana de maig, tot un seguit d'esdeveniments entorn Els Avets aniran donant-se lloc. La Setmana dels Avets, i especialment aquesta exposició, et convida a coneixe'ns si és que encara no ho has fet, i a que et coneguem, si és que encara no et coneixem. Aquesta exposició vol apropar-te a l'entorn d'un grup de persones que per la seva salut, aspecte o forma de ser tenen unes característiques un xic especials.

De fet, aquest grup de persones sobre els que gira aquesta exposició, ens ensenyen sabers i valors (capacitats) de les que la societat en va força mancada: tendresa, amistat, reconciliació, lentitud. T'exposem també produccions artesanes i artístiques que es desenvolupen al STO (Servei de Teràpia Ocupacional) Arc de Sant Martí. Els Mosaics i el Paper Reciclat són ben coneguts però també les creacions de Costura i Bijuteria ens fan veure que els coneixements d'aquest grup de persones els limitem sovint els demés des de la forma de veure' ls.

És també una exposició que presenta la Federació Internacional -Arca- on formem part, el seu fundador en Jean Vanier i de forma més local, el grup humà gran i variat que forma el conjunt de la Comunitat dels Avets a Moià.

Dins dels diferents grups que donem suport a les persones acollides a l'entitat hem volgut fer un petit homenatge al voluntariat. En els 31 anys que fa que l'associació existeix molts amics i amigues heu passat per les llars i el taller. El voluntariat local és un valor afegit en l'acompanyament de la vida de les persones en el seu dia a dia. És un complement de qualitat en les estones que compartim plegats. El voluntariat de Moià i del Moianès és ric pel que fa a les edats, els origens i el gènere. És i seguirà sent un enriquiment pel que fa als vincles, els recursos i els aprenentatges entre ambdues parts. La reciprocitat i la gratuitat són dos dels trets importants per establir i entendre les relacions que s'estableixen.

Pel que fa al voluntariat internacional, amb un trets diferents (joves, estrangers...) han estat i són una font d'ajuda, energia, motivació i aprenentatge molt especial. Molts voluntaris i voluntàries han dedicat en conjunt moltes hores d'acompanyament, festa, alegria i tristessa. En aquests 31 anys, l'associació ha conegut joves d'arreu del món, que han dut el món a Moià i que també s´han endut després un tros de Moià al món.

Aquesta exposició és així un homenatge, i un agraïment, a totes les persones que han fet possible al llarg de la història, passada i present, el benestar d'un grup de persones que són, cada una de elles, mestres amb moltes coses que oferir.

Hem gaudit i ens emocionat preparant aquesta exposició. Desitjem que la gaudeixis tú també visitant-la i que t'impliquis si així ho sents.

I moltes gràcies! als que heu fet concretament possible i així de guapa l'exposició: en Joan i l'Aïna.

David Vergés, Comissari de l'exposició i treballador de llar.
2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt el toc intimista de l'exposició i, sobretot, "l'univers" Avets.

    Moltes gràcies David i Aina

    ResponElimina