10 de març 2014

ESCUDELLA A CASTELLTERÇOL

El dimarts dia 04-03-2014 un grup varem anar a Castellterçol a veure com feien l'escudella i a buscar un plat per cada un.
"El dia de l'escudella se celebra cada any el dimarts de carnestoltes. És una festa que data de temps molts llunyans, alguns parlen del segle XVI, quan era necessari menjar una bona escudella i divertir-se, abans de començar la quaresma, un període de dejuni i abstinència, segons l'autoritat religiosa."

Un cop vam ser a Castellterçol, vam poder deixar la furgoneta sota la plaça. Vam agafar les cassoles que portàvem i vam anar a deixar-les als escudellaires. Hi havia molta gent! Feia molt bona olor!!!!

Mentre esperàvem a que s'acabes de fer, varem anar a donar una volta per la plaça de l'ajuntament, vam anar fins al forn a comprar pa i vam tornar cap a la plaça. La Susanna ens anava fent de guia, ja que ella abans vivia a Castellterçol...
Arriba el moment que tothom esperàvem, la benedicció del Mossèn Ramon Muntadas, i tot seguit comencen a repartir l'escudella!

Vam agafar les olles ben plenes i vam anar cap a la furgoneta, direcció Moià. Un cop vam arribar al taller, tots assentats a taula, vam poder gaudir d'una molt bona escudella!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada