08 d’abril 2014

CARTA DES DE UCRAÏNA

L’ARCA  a UCRAÏNA: AJUDEM A CONSTRUIR LA PAU.

Us fem arribar unes paraules de l’Oksana, responsable de la comunitat de L'Arca a Ucraïna , sobre la situació que viu aquest moment al país i a la comunitat.
La comunitat de l'Arca Kovchech , que es troba a l'oest d'Ucraïna , a Lviv. Una de les coses més importants en aquest context actual, tan difícil, és mantenir la unitat del poble d'Ucraïna occidental i oriental . La part occidental del país és propera a Europa , i per tant és més oberta i democràtica . La part oriental del país, més pròxima a Rússia, és la part del país que té més industria, on hi ha les grans fàbriques.
Durant l'última setmana de febrer, la Fundació per a l'Educació de Lviv va organitzar una visita de cinc dies a la ciutat per a joves de la part est, per mostrar-los la nostra realitat i arribar a conèixer-nos una mica millor.
Els joves van visitar diverses organitzacions no governamentals , les PIME , una universitat catòlica, la ciutat.... La nostra comunitat, l'Arche Kovchech, va ser una de les organitzacions que els van rebre. Quatre dels nostres tallers  vam acollir 30 joves de l'Ucraïna oriental  que van poder passar temps amb les persones amb discapacitat i els assistents que ajuden als tallers.
Va ser molt commovedor veure com, durant l'avaluació, davant la pregunta "Què és el que t’emportes de la seva visita a Lviv? " la majoria de la gent va respondre “ La visita a la comunitat de l'Arca”. Alguns també van dir que la visita a L'Arca havia renovat la seva fe en Déu, i despertat la seva humanitat, ja que van ser capaços d'experimentar la presència de Déu. També van dir que la visita havia canviat completament la seva actitud cap a les persones amb discapacitat, de manera que seria bo de tenir també aquest tipus de comunitats a l'est d'Ucraïna. Sempre em sorprèn veure com les persones amb discapacitat són capaços d'obrir els cors de la gent i unir, malgrat les seves diferències.
Estem molt contents d'haver contribuït a crear la pau en el nostre país, encara que sigui a petita escala. En els propers mesos estan previstes dues visites més – i la nostra comunitat estarà sempre oberta per donar cabuda a la gent de l'est
 d'Ucraïna.
Moltes gràcies per totes les paraules de suport i per les vostres
oracions.
- Oksana Mahura –Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada