29 de maig 2014

ESTADA A BOLONYA, COMUNITAT ARCOBALENO

El passat 31 de Març, en Jesús, la Sílvia, la Mercè i l'Aurora van marxar cap a Itàlia, a la Comunitat d'Arcobaleno.

La comunitat està formada per tres llars i tres tallers ocupacionals. Les llars son Il Cedro, La Manna i Il Grano, i els tallers son La Formica, La Civetta i La Tartaruga. Tot està ubicat dins un mateix recinte amb edificis independents, hi ha 14 persones acollides i 8 externs en els tallers ocupacionals.


Durant l'estada tots 4 varem dormir a la mateixa llar, al Cedro, però algunes activitats i àpats estàvem dividits per parelles per tal de no distorsionar massa la seva quotidianitat.


Així que el primer dia, ens varem posar a netejar una mica les llars per donar un cop de mà.
Varem participar en la reunió comunitària mensual, en les misses i les pregàries diàries

Varem poder participar en els tallers de paper reciclat i jardineria (un projecte extern amb l'escola tècnica agrària)

Taller de Jardineria

Taller de paper reciclat

També vam tenir la possibilitat de participar en el projecte que tenen com a comunitat per celebrar el Jubileu de l'Arca, vam portar un porró petit com a objecte típic del nostre país i l'Aurora  va explicar el conte del Timbaler del Bruc, que van escriure amb el sistema que utilitzen de comunicació augmentativa.Van ser quatre dies meravellosos, vam percebre un ambient molt tranquil i acollidor, tant pel que fa als espais com  a les persones acollides i als educadors.
Varem tenir molt bona rebuda i acolliment per part de la responsable de la comunitat, la Irene. El darrer dia, es varen reunir tots a la sala comunitarària per tal d'acomiadar-nos i fer-nos un obsequi.I per acabar de relatar-vos la nostra experiencia a Bolonya, us deixem amb unes quantes fotografies de la ciutat, que també varem fer turisme!
Jesús, Mercé, Sílvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada