29 de maig 2014

ESTADA A BOLONYA, COMUNITAT ARCOBALENO

El passat 31 de Març, en Jesús, la Sílvia, la Mercè i l'Aurora van marxar cap a Itàlia, a la Comunitat d'Arcobaleno.

La comunitat està formada per tres llars i tres tallers ocupacionals. Les llars son Il Cedro, La Manna i Il Grano, i els tallers son La Formica, La Civetta i La Tartaruga. Tot està ubicat dins un mateix recinte amb edificis independents, hi ha 14 persones acollides i 8 externs en els tallers ocupacionals.


Durant l'estada tots 4 varem dormir a la mateixa llar, al Cedro, però algunes activitats i àpats estàvem dividits per parelles per tal de no distorsionar massa la seva quotidianitat.


Així que el primer dia, ens varem posar a netejar una mica les llars per donar un cop de mà.
Varem participar en la reunió comunitària mensual, en les misses i les pregàries diàries

Varem poder participar en els tallers de paper reciclat i jardineria (un projecte extern amb l'escola tècnica agrària)

Taller de Jardineria

Taller de paper reciclat

També vam tenir la possibilitat de participar en el projecte que tenen com a comunitat per celebrar el Jubileu de l'Arca, vam portar un porró petit com a objecte típic del nostre país i l'Aurora  va explicar el conte del Timbaler del Bruc, que van escriure amb el sistema que utilitzen de comunicació augmentativa.



Van ser quatre dies meravellosos, vam percebre un ambient molt tranquil i acollidor, tant pel que fa als espais com  a les persones acollides i als educadors.
Varem tenir molt bona rebuda i acolliment per part de la responsable de la comunitat, la Irene. El darrer dia, es varen reunir tots a la sala comunitarària per tal d'acomiadar-nos i fer-nos un obsequi.



I per acabar de relatar-vos la nostra experiencia a Bolonya, us deixem amb unes quantes fotografies de la ciutat, que també varem fer turisme!




Jesús, Mercé, Sílvia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada