25 de juny 2014

I NOSALTRES PER QUÈ FEM TEATRE?

Quatre idees que ens han obert l’horitzó de la creativitat.

Es diu que el teatre és molt terapèutic. I és cert. Al grup de teatre del taller n'hem fet experiència durant aquest any.  Després d'un curs sencer jugant, treballant l'expressió corporal i fent petites actuacions, els qui formem part del grup hem crescut molt.  Ens sentim més segurs, hem perdut la vergonya i hem exercitat la creativitat, la imaginació i l'expressió a través dels nostre cos. A més a més us podem assegurar que ens fem uns bons farts de riure!
Quan vam saber del curs de formació sobre “Creativitat i Teatre amb persones amb discapacitat” que feien a Vic ens vam animar de seguida i la Susana i la Roser hi vam anar ben disposades a aprendre molt i poder transmetre-ho tot al grup. Va ser un dissabte ben intens amb teoria però sobretot amb molta, moltíssima pràctica.
L'enfocament, però, ens va sobtar des del primer moment. No fem teatre perquè és terapèutic. Fem teatre per crear, perquè tots tenim alguna cosa important a dir i a expressar, i ho volem fer, convençuts que val la pena. El resultat i, sobretot, el reconeixement per part dels qui ens venen a veure, és un sac de vitamines per a l'autoestima i la dignitat de qualsevol persona. No fem teatre com a teràpia sinó que el fet de fer teatre, de crear, és una experiència profundament terapèutica!

Aquest nou enfocament ens ha obert els horitzons de la CREATIVITAT i un munt de possibilitats desconegudes. Hem après moltes tècniques i jocs que ens permetran fomentar la creativitat, imaginar i crear petites representacions... I per fer-ho, seguirem els tres passos del procés:  EXPLORACIÓ (identificar i prendre consciència de l'entorn, del material, del nostre cos i els seus límits) – TRANSFORMACIÓ (explorant les diferents possibilitats podem imaginar, crear, representar, treballar en grup)  – SIGNIFICACIÓ (implicació, compromís amb allò que estem fent, donant-li el valor que es mereix). Aquests tres passos, tanmateix, són una eina vàlida per a qualsevol disciplina creativa com ara la plàstica, la música, la literatura, el teatre... i que de ben segur aplicarem a partir d'ara.

Experimentant amb les expressions de la cara i la veu
Experimentant amb el cos







Experimentant amb objectes i materials

Roser

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada