14 de maig 2015

TALLER DE SABÓ

Des de fa uns anys, un grup de persones realitzem cada dilluns el taller de sabó artesanal, això ens permet conèixer i manipular altres tècniques de treball que potencien la creativitat i els sentit, ja que també utilitzem fragàncies de diverses olors i colors.
No només treballem sabó, sinó que també realitzem sals de bany.

El sabó per rentar a mà o per rentadora el creem a partir d’oli reutilitzat, que ho barregem amb sosa càustica fins crear una massa heterogènia de consistència com la maionesa, ho posem en uns recipients i ho deixem uns dies perquè es solidifiqui.
Si el volem amb escames, el que fem, es un cop tenim la pastilla, agafem un ratllador i rallem la pastilla, fins q es converteixi en escames per la rentadora.
Hi ha sabó per la roba blanca i l’altre per la de color.



Sabó decoratiu de glicerina: Agafem la glicerina i la posem al microones perquè es desfaci.
Un cop liquida, hi podem barrejar colorant o essències d’olor.
 Quan ja ho tenim ben barrejat o posem ens uns motlles de diferents formes, com ara peixos, estrelles, cors,..






Sals de bany de diferents colors i olors: En un recipient hi posem sal gruixuda, li tirem colorant i essència de roses, espígol, menta,... Ho barregem ben barrejat i ho posem en un recipient que tanqui hermèticament. 















Bosses d’olor de sabó: Agafem el sabó ”heno de pravia”, i el tallem a trossets petits. Amb les bosses que ens fan les nostres companyes de costura, les omplim i les lliguem.
















Xavi i Jordi P.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada