26 de maig 2016

TESTIMONI LAIA FERRERAvui us presentem el testimoni de la Laia, una jove moianesa que va fer les practiques del CF d’Atenció Sociosanitària amb nosaltres. En acabar ha decidit continuar el seu vincle oferint un voluntariat al Taller i a la Llar l’Olivera.

Estem molt contents i agraïts de la seva disponibilitat.


La Laia és molt atenta, observadora i carinyosa amb nosaltres.


1.       Ens pots fer cinc cèntims del CF d’Atenció Sociosanitària?
El Cicle Formatiu que estic estudiant es CFGM - Atenció a persones en situació de dependència, ens ensenyen a atendre i tenir cura en la vida diària de persones i col·lectius amb necessitats especials de salut física, psíquica i social: persones grans, discapacitades, convalescents que pateixen malalties cròniques; aplicar les estratègies i els procediments més adequats per mantenir-ne i millorar-ne l’autonomia personal, les relacions amb l'entorn i la inserció ocupacional.

2.       Des de quan estàs amb nosaltres?
Des de l’Octubre del 2015 fins a finals de Març

3.       Com se’t va ocórrer ser voluntària?
Perquè vaig acabar les pràctiques i estava molt a gust amb vosaltres que vaig decidir fer voluntariat per poder seguir formant part de la comunitat

4.        Com has viscut el pas de les pràctiques al voluntariat?
La veritat es que molt bé, només canvia que ara puc estar sola fent una activitat

5.       Quines coses t’agraden del taller?
M’agraden les diferents activitats que feu,i sobretot  el tracte cap a les persones i cap als voluntaris i gent de pràctiques, ens feu sentir un més de vosaltres.

6.       Quins hobbies tens?
Llegir novel·les d’intriga, anar al cine, comprar roba, fer caminades curtes, les llargues m’avorreixen i també m’agrada molt fer manualitats amb goma eva o scrap book.

7.       Quin és el teu plat de menjar preferit?
Els canelons de carn, sobretot els que fa la meva iaia.
Un dia vam anar a Vic a una pizzeria i em vaig demanar una pizza de canelons, estava boníssima!

8.       T’agrada viatjar?
Si, m’agrada molt.
He estat a Grècia, Itàlia, França, País Basc, Sardenya,....El voluntariat és part essencial del nostre projecte com a comunitat de l’Arca.
Amb la voluntat de no tan sols donar, sinó també de rebre, de restar oberts per a descobrir els dons i els valors de l’altre i la vida i el treball en equip, creiem que l’experiència de relació i proximitat que implica la convivència amb les persones amb discapacitat intel·lectual és font de transformació per a tots.
El voluntari aporta en la relació amb la persona amb discapacitat un plus de qualitat que s’esdevé en la convivència, en la senzillesa del dia a dia, en espais d’acollida i proximitat, facilitant un servei individualitzat. És per aquest motiu que la presència del voluntariat en la vida de la llar o el taller té un gran valor, que va molt més enllà de l’aspecte professional, atès ja pels educadors. La seva aportació facilita la inclusió social de les persones amb discapacitat, afavorint la participació i acompanyant-los en tasques socialment valorades dins de la comunitat - poble. El voluntariat no substitueix el lloc de treball d’un professional.
En aquest sentit, el voluntariat local ens aporta un gran suport en diferents àmbits de la vida a la nostra entitat:
- ajuts a les llars o al taller, integrar-se en la dinàmica quotidiana d’aquest àmbit, fent un suport a concretar com poder ser: tallers de formació, jardineria, mosaic, etc
- acompanyament per a activitats puntuals:teatre, cine, sortides en grup o individuals
- oferir una activitat concreta relacionada amb les pròpies competències del voluntari: realitzar treballs de costura, organitzar una activitat manual, oferir una formació.
- acompanyament als voluntaris de llarga estada en la descoberta de la nostra cultura i el nostre entorn
- establir un vincle d’amistat amb alguna (es) persona (es) acollides, que faciliti el compartir amb elles una estona, un dia, cap de setmana, en família: àpat, sortida al cinema o acte social, passejada, temps lliure,... Per les persones amb discapacitat, els seus amics d’acollida passen a ser un referent molt important, i un suport per la seva vida privada.

T’animem a participar-hi, sumant-te al nostre equip de voluntaris. Posa’t en contacte: voluntariat@avets.cat, telf. 938301362Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada