02 de juny 2016

SETMANA DE ELS AVETS

Del 23 al 29 de maig hem celebrat la Setmana Els Avets a Moià. Com cada any, el mes de maig organitzem tot un seguit d’activitats durant una setmana, amb la intenció de donar-nos a conèixer i apropar-nos una mica més als nostres veïns de Moià. Hem fet activitats molt interessants


Dilluns, dia 23, vam inaugurar l’exposició “UN PAS MÉS, DE LA PARTICIPACIÓ AL ROL SOCIAL VALORAT”, amb xocolatada inclosa que van repartir les persones que s’encarreguen de realitzar el taller de cuina.
L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar el camí que ja hem recorregut fins ara en la participació social de les persones amb discapacitat i el pas endavant que estem iniciant en la seva implicació en tasques valorades dins la societat. Cerquem la implicació d’entitats, empreses, escoles per a que les persones puguin integrar-se fent alguna tasca dins les seves organitzacions. Ha estat oberta fins el diumenge 29 i hem tingut moltes visites. La Rosa Gil i l’Antonio Sánchez han estat els guies que han explicat el contingut als visitants, entre els quals grups de l’Escola Josep Orriols i Roca, de l’IES Moianès, un grup de catequistes, un grup de persones de Tordera i també van passar la Núria Ambrós i el Xavier Borràs.





Dimarts 24 vam celebrar una missa al Centre Ocupacional, coincidint amb la reunió mensual d’espiritualitat. Vam comptar amb la col·laboració del Pare Mateu, l’Anna Canadell acompanyant a la Roser amb les guitarres i en Xavi Ropero amb el piano.

Dijous 26 vam tenir una xerrada de la Núria Ambrós i el Xavier Borràs que ens van explicar què és això dels Rols Socials Valorats. Hi va haver un interessant debat en acabar.



Divendres 27 vam anar a l’IES Moianès a explicar El Model d’Atenció a les Persones als Avets al grup d’estudiants del CFGM d’Atenció Sociosanitària. Les perones encarregades de fer la xerrada van ser en Ramon, la Silvia, l’Encarna, l’Aitor, l’Antonio, la Mònica, la Rosa i la Mariona.
 



Dissabte 28, al cine-fòrum vam veure la pel·lícula ME LLAMAN RADIO. Està basada en una història real. Ràdio, un noi amb discapacitat intel·lectual, passa desapercebut entre les altres persones, fins que l'entrenador de l'equip de futbol americà es fixa en ell i tracta d'ajudar-lo i integrar-lo a l'equip, a l'escola i en general en la vida.
Antonio:" Me gustó mucho la película. Se puede decir que es un gran ejemplo del rol social valorado. El mensaje de la película para mí es que una sola persona no puede conseguirlo todo, en cambio, si pide ayuda, si se deja ayudar y/o si ayuda a los demás todo se puede conseguir."



Diumenge 29 vam estar presents al mercat que, aquesta setmana, es va situar a la Plaça del CAP. La nostra parada ben farcida dels productes que elaborem al Centre Ocupacional va rebre moltes visites i es van fer unes quantes vendes!


I per acabar, donar les gràcies a tota la gent que amb el seu suport i ajuda han fet possible la setmana dels Avets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada