28 de setembre 2017

MANIFIESTO DE LA COMUNITAT ELS AVETS DE MOIÀ SOBRE EL REFERÈNDUM. 24-09-2017

Davant dels fets excepcionals que s’estan donant a Catalunya aquests dies volem manifestar el posicionament de la nostra comunitat.
Per a nosaltres el fet més important i bàsic d’aquest conflicte és el reconeixement del dret a decidir del poble català.
La consciència nacional i la voluntat d’autogovern del poble de Catalunya té indubtables arrels històriques, antigues i profundes, i s’ha manifestat reiteradament al llarg del temps.
Els darrers anys, després de molts intents fallits d’encaix de la identitat catalana en l’estat espanyol i especialment després que s’anul·lés i retallés l’Estatut d’Autonomia aprovat pel Parlament de Catalunya i referendat en eleccions pels ciutadans de Catalunya, ha crescut la voluntat d’independència i la voluntat molt majoritària de ser consultats en referèndum sobre el nostre futur.
Entenem que la expressió màxima de la democràcia és la consulta vinculant als ciutadans i que els polítics i les lleis han d’estar al servei de la voluntat de la població, així com també per garantir que les minories siguin escoltades i les decisions incorporin el consens de la diversitat d’opinions.
El nostre govern, escollit democràticament, ha convocat un referèndum pel 1 d’Octubre per escoltar la opinió dels ciutadans fent cas al seu programa que és majoritari entre els representants escollits en el nostre parlament.
Aquest referèndum ha calgut convocar-lo contra la voluntat del govern espanyol que ha basat la seva política en impedir que els ciutadans de Catalunya siguin consultats, creant una legislació pròpia per a Catalunya per poder convocar un referèndum amb les garanties habituals de qualsevol altra consulta internacionalment acceptada.
Tanmateix l’actuació del govern espanyol, mitjançant la supeditació de la justícia a la voluntat política i amb l’ús de forces policials, sovint sense ordre judicial, en contra de la lliure celebració d’un referèndum vinculant ha malmès qualsevol possibilitat de fer aquesta consulta amb les garanties suficients.
Volem manifestar la nostra ferma voluntat de suport a que es realitzi un referèndum vinculant sobre el futur del nostre poble i que els dirigents polítics de Catalunya i d’Espanya dialoguin per trobar solucions polítiques atenent el resultat de la consulta popular.

Així mateix treballem des de la nostra entitat per mantenir un clima de serenor, diàleg i convivència pacífica i amorosa en el sí de les nostres comunitats i amb la diversitat ideològica, espiritual i cultural del nostre entorn com a font de riquesa per una societat més inclusiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada