25 de febrer 2020

Resultats de les investigacions sobre el fundador de les Comunitats de l'Arca

Ens sentim consternats per les notícies que ens arriben des de l’Arca Internacional arrel de la investigació sobre els abusos comesos pel pare Thomas i el coneixement d’aquests fets per part d’en Jean Vanier, que va molt més enllà d’un encobriment, essent part activa dels mateixos.

Per molt que admiréssim en Jean Vanier com a fundador de l’Arca, la nostra organització, i la dedicació durant tants anys, que no deixa de ser lloable, condemnem i reprovem la part de la seva vida, desconeguda per a tots fins ara, en que ha abusat de la seva autoritat i ens posem al costat de les víctimes per donar-los suport.

Des de la nostra comunitat, Els Avets de Moià, volem manifestar la nostra plena confiança en com l’Arca Internacional està tractant aquest tema, obrint investigacions per part de persones expertes i externes i exposant la informació amb total transparència, tot i el dolor que ens genera, com a pas imprescindible per superar aquests fets i desmarcar-nos d’aquestes pràctiques.


Les nostres Comunitats es caracteritzen per la coherència amb els valors de la dignitat i d’entendre cada persona com una història sagrada i seguirem treballant des d’aquests valors, generant protocols que impedeixin aquestes pràctiques i facilitin les denúncies anònimes si es donés qualsevol tipus d’abús. En aquesta línia obrim un correo electrònic per recollir qualsevol informació o denúncia sobre qualsevol tipus d’abús o incompliment del nostre codi ètic: bústia_etica@avets.cat.


Ara per ara us adjuntem la informació que ens ha fet arribar l’Arca Internacional i obrirem espais de diàleg i reflexió sobre aquest tema per totes les persones que ho necessitin.
  
Enllaç carta de l'Arca Internacional

Ramon Ribas - Director


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada