04 de febrer 2021

FUNDACIÓ TUTELAR

A la Comunitat fa un parell d'anys vam engegar el nou projecte de Fundació Tutelar, que s'afegeix als serveis de Llar-Residència i Centre Ocupacional que ja oferíem.

L'objectiu és dedicar-nos també a la protecció legal de les persones amb discapacitat intel·lectual, que per la seva condició precisen la constitució d’un càrrec tutelar quan es dona el fet que, en el seu entorn familiar, no es troba  qui estigui en disposició d'exercir-lo.

Aquesta activitat es concreta específicament en l’exercici de càrrec tutelar dels usuaris presents i futurs dels nostres serveis, així com d’altres persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Moianès, prèviament incapacitades judicialment, en totes les formes previstes per la llei i per designació judicial, amb les àmplies responsabilitats que això suposa respecte aquestes persones.

La raó de ser i l’eix central sobre el qual giraran totes les activitats de la nostra Fundació Tutelar és oferir la tutela legal de les persones que ho necessitin, vetllant i garantint un projecte de vida òptim per la seva qualitat de vida, defensar i garantir-ne els seus drets i deures i la seva integració social dins de la comunitat, promoure autonomia personal del tutelat, promoure el desenvolupament integral i protegir la seva integritat personal i patrimonial.

Concretament: La tutela i les funcions tutelars s’exerceixen en interés i d’acord amb la personalitat dels tutelats i assegurant sempre la protecció de la persona tutelada, l’administració i guarda dels seus béns, i l’exercici dels seus drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada